door leerlingen beoordeeld met een 10!
Zomaar wat verhalen vanuit de lesauto

Zomaar wat verhalen vanuit de lesauto

Verbazing!


6 februari 2024

Het was een regenachtige dag waar je in deze tijd van het jaar de gezelligheid met elkaar moet opzoeken en soms zelfs een beetje lief zijn voor elkaar om de dag toch nog een beetje kleur te geven. Ik had net mijn leerling opgehaald om deze weer verder te ontwikkelen naar een zelfstandige leerling. Wij hadden net een leuk gesprek over van alles wat wij dat weekend hadden meegemaakt. Het is een leerling die al wat verder is in haar opleiding, dus een gezellig praatje op zijn tijd kan best. 

Wij rijden De Mortel binnen en je mag hier 30 km/u dus mijn leerling neemt gas terug om op de snelheid te komen. De kruispunten zijn gelijkwaardig, dus rechts voorrang verlenen. Mijn leerling kijkt netjes alle zijstraten in om het verkeer van recht eventueel voorrang te verlenen. Er zit op dat moment een busje achter ons die het met de manier van rijden niet helemaal eens is. "Rij gewoon door", zal hij gedacht hebben, want het steeds dichter op de kont van lesauto gaf hij aan dat hij er anders over dacht. Mijn leerling maakt een opmerking "ik hou mij gewoon aan de verkeersregels hoor mijnheer" Ik vond de opmerking nog erg netjes voor wat er eigenlijk gebeurde en hoe dicht deze bestuurder op onze lesauto reed. Eén keer ingrijpen en mijnheer kan helemaal niet meer doorrijden.

Maar het werd steeds gekker. Mijn leerling zag een oudere man aankomen lopen en wilde het zebrapad gebruiken om over te steken. Mijn leerling stopte netjes haar auto voor het zebrapad. Ik was zo trots op haar dat zij dit gezien had en wat haar geleerd was toepaste. Ik complimenteerde haar met het goed kijken, maar mijn enthousiasme werd gelijk in verbazing en boosheid omgezet. Want het busje wat ons al de hele tijd in onze kont zat te porren deed wat ik nooit verwacht zou hebben. Hij haalde ons in voor het zebrapad. De oude man kon nog net zijn voet terugtrekken om weer veilig op de stoep te blijven staan. Maar helaas bleef het hier niet bij. Ook een tweede bus kwam met een noodvaart ons inhalen. Wij keken met zijn drieën vol verbazing om wat er gebeurde.

Mijn leerling kreeg een hele dikke duim van de oude man en die had zij dik verdiend, hoe trots ik kan zijn op mijn leerlingen. Zij rijden beter als mensen met 30 jaar een rijbewijs op zak!!!!

Hou rekening met elkaar en zorg voor elkaar, hou het veilig!!

Liefs,
Désiree

Gevaar op de weg!


11-10-2023

Het was een prachtige herfstdag vol moed rij ik mijn oprit af op weg naar mijn leerling om verder te gaan deze leerling zelfstandig en vol zelfvertrouwen de weg op te sturen.
Aangekomen verwelkomen wij elkaar en leg ik de les van vandaag uit na het eerst toetsen wat wij de keer daarvoor hebben geoefend. Blij met het resultaat gaan wij verder met de les genietend van een goed en fijn gesprek met het mooie herfst weer om ons heen, met de dansende blaadjes die als regen uit de lucht vallen.

Op weg naar nieuwe uitdagingen staat er een hele rij auto's geparkeerd aan de rechterzijde van de weg. Er langs rijden is geen optie, omdat er tegenliggend verkeer aankomt en wij weinig zicht hebben. Mijn leerling stopt netjes achter de auto, want ze heeft immers geleerd als jij je obstakel hebt jij moet wachten, dus dit doet zij dan ook netjes.

Een auto achter ons gaat schuin achter ons staan en een beetje geïrriteerd om de situatie. Maar iedereen moet wachten, dus ook zij moet zich even inhouden. Bij het weer kunnen aanrijden wordt duidelijk waarom deze dame zo schuin achter ons is gaan staan. Zij rijdt met hoge snelheid, net op het moment dat mijn leerling ook wil aanrijden en licht instuurt naar links kijkend in haar linker buitenspiegel, ons voorbij en zien haar met hoge snelheid in de verte verdwijnen.

Gelukkig heeft mijn leerling geleerd in haar spiegels te kijken bij het wegrijden, voor het geval er jou iemand inhaalt. Het is gelukkig goed afgelopen, maar door goed kijkgedrag is erger voorkomen.

Helaas zie ik iedere dag dit soort gevallen bij het lesgeven. Ik wil mijn leerlingen een opleiding geven waar zij met zelfvertrouwen en veiligheid op de weg voort bewegen met altijd veel respect voor je medeweggebruikers. Helaas moet ik vaker mijn oog houden op mijn medeweggebruikers als dat ik mijn leerling moet corrigeren. Dit verstoord geregelmatig mijn lessen en absoluut geen goed voorbeeld voor de aspirant bestuurder.

Hou rekening met elkaar en zorg voor elkaar, hou het veilig!!

Liefs,
Désiree
Meer weten over Zomaar wat verhalen vanuit de lesauto?
Neem contact op
Rijlessen in Gemert, De Mortel, Bakel, Elsendorp, De Rips, Boekel, Venhorst, Beek en Donk en Aarle-Rixtel.

Deze leerlingen gingen je voor!

Mijn toppers!!

Autorijschool Désiree Schattefor
Hurk 12
5422 CG, Gemert

Telefoon: 06-19880514
WhatsApp: 0619880514
d.schattefor@gmail.com

KvK: 55300421
BTW: NL002088926B85
IBAN: NL13INGB0004805360
Rijschoolnummer: 2776X9

Algemene voorwaarden
Privacy
App voor leerlingen
Download onze app voor leerlingen voor al je rijlessen en examens.
Openingstijden
Maandag 08:30 - 12:30
Dinsdag 08:30 - 12:30 & 14:00 - 17:00
Woensdag 08:30 - 12:30 & 14:00 - 17:00
Donderdag 09:00 - 12:30 & 14:00 - 17.00
Vrijdag 08:30 - 12:30 & 14:00 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
website door PlanGo Rijschoolsoftware
© 2024 – Autorijschool Désiree Schattefor