Rijangst en nu?

 

Meer dan een miljoen weggebruikers kampt met een verkeersangst. Amaxofobie is de officiële naam, maar in de volksmond wordt er gesproken over rijangst.

 

Deze weggebruikers vinden ondanks dat zij prima kunnen rijden de stap te groot om nog in de auto te stappen. Of zullen de tunnels, bruggen, langs water rijden of snelwegen vermijden.

 

Veel van dit vermijdingsgedrag wordt verzwegen door de weggebruiker naar hun naasten of vrienden. En in plaats dat zij hier hulp voor zoeken of er überhaupt over praten zal dit steeds meer een probleem gaan worden, waar ze vaak zelf niet meer uitkomen.

 

Er kan in het verleden situaties voorgekomen zijn waar de hersenen een negatieve ervaring aan gekoppeld heeft. De situatie kan niet gewijzigd worden wel het gevoel wat je daar bij ervaren hebt. Om dit negatieve gevoel weg te nemen heeft u wel de juiste begeleiding nodig.

 

Een ‘standaard’ rijschool kan u niet verder helpen, omdat het rijden zelf niet het probleem is. Een faalangstinstructeur kan ook niets voor u betekenen, omdat faalangst (examenvrees) op u niet van toepassing is: Uw rijexamen is tenslotte al lang achter de rug.

 

Een Rijinstructeur+ biedt méér. Hij heeft een stevige, BOVAG-erkende specialisatie van een jaar gevolgd, waarin hij intensief getraind is op het succesvol begeleiden van rijbewijsbezitters met rijangst.

 

Rijangst Brabant geeft uw vrijheid en zelfvertrouwen weer terug om zonder angst de auto in te stappen.

 

Aanpak!

 

Hoe gaat het in zijn werk:

 

De rijangstbegeleiding begint met een intake bij u thuis. Deze wordt gebruikt om de problemen in kaart te brengen, een plan van aanpak te maken en een aantal sessies af te spreken. Over het algemeen zullen dat 5 tot 6 sessies van 3 uur zijn om iemand weer met zelfvertrouwen de weg op te krijgen.

 

 

En de mogelijkheid bestaat dat (een deel van) de kosten door uw zorgverzekering wordt vergoed! Vraag uw zorgverzekering wat voor u geldt.

 

Wil je meer informatie over rijangst, kijk is op mijn website Rijangst Brabant of Rijangst Nederland en ik help je graag!