Eigen Verklaring (gezondheidsverklaring)


Eigen Verklaring

Het CBR heeft uw Eigen verklaring nodig om uw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen. Hieronder leest u welke vragen er op de Eigen verklaring staan en de toelichting hierop.
Papieren Eigen Verklaring

Voor wie niet via internet (Mijn CBR) een Eigen verklaring kan kopen, verkoopt het CBR papieren Eigen verklaringen op onderstaande tijden en adressen.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur (feestdagen uitgezonderd)

(Let op: alleen PIN-betaling mogelijk)

 

 

Er zijn verschillende soorten Eigen verklaringen. Koop het formulier dat bij jouw situatie past: het formulier ‘Eigen verklaring’.Eigen Verklaring op papier

 

Ben je niet in staat om via Mijn CBR een Eigen verklaring in te vullen? Dan kun je een Eigen verklaring op papier invullen. Je kunt een papieren Eigen verklaring kopen bij de meeste gemeenten. Check vooraf of dit bij jouw gemeente het geval is. Sommige gemeenten rekenen extra administratiekosten voor de Eigen verklaring. Een papieren Eigen verklaring is ook te koop bij het CBR-examencentrum in Amsterdam, Arnhem, Assen, Eindhoven en Rijswijk (alleen pin betaling mogelijk) of tegen meerkosten van € 8,45 voor aangetekende verzending telefonisch via onze klantenservice. De bezoekadressen van die CBR-examencentra waar  jij terecht kan is:

 

Eindhoven Hoevenweg 20Headline 3

Als je van plan bent om binnen één jaar meerdere rijbewijzen te halen, vul dan alle betreffende categorieën in op jouw Eigen verklaring. Je kunt dan gebruik maken van dezelfde Eigen verklaring: dit scheelt je kosten.


Eigen Verklaring digitaal


Op de website van het CBR onder "Vul je Eigen Verklaring in" kun je een toelichting vinden die je kan helpen bij het beantwoorden van de vragen op de Eigen verklaring. De Eigen verklaring kun je invullen via Mijn CBR en betalen via iDeal.