Gezondheidsverklaring


Het CBR heeft je Gezondheidsverklaring nodig om uw rijgeschiktheid te kunnen beoordelen. Hieronder leest u welke vragen er op de Gezondheidsverklaring staan en de toelichting hierop.
Papieren Gezondheids-verklaring

Voor wie niet via internet (Mijn CBR) een Gezondheidsverklaring kan kopen, verkoopt het CBR papieren Gezondheidsverklaring op onderstaande tijden en adressen.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur (feestdagen uitgezonderd)

(Let op: alleen PIN-betaling mogelijk)

 

 

Er zijn verschillende soorten Gezondheidsverklaring. Koop het formulier dat bij jouw situatie past: het formulier ‘Gezondheidsverklaring’.Gezondheids-verklaring op papier

 

Ben je niet in staat om via Mijn CBR een Gezondheidsverklaring in te vullen? Dan kun je een Gezondheidsverklaring op papier invullen. Je kunt een papieren Gezondheidsverklaring kopen bij de meeste gemeenten. Check vooraf of dit bij jouw gemeente het geval is. Sommige gemeenten rekenen extra administratiekosten voor de Gezondheidsverklaring. Een papieren Gezondheidsverklaring is ook te koop bij het CBR-examencentrum in Amsterdam, Arnhem, Assen, Eindhoven en Rijswijk (alleen pin betaling mogelijk) of tegen meerkosten van € 8,45 voor aangetekende verzending telefonisch via onze klantenservice. De bezoekadressen van die CBR-examencentra waar  jij terecht kan is:

 

Eindhoven Hoevenweg 20Als je van plan bent om binnen één jaar meerdere rijbewijzen te halen, vul dan alle betreffende categorieën in op jouw Gezondheidsverklaring. Je kunt dan gebruik maken van dezelfde Gezondheidsverklaring: dit scheelt je kosten.


Gezondheids-verklaring digitaal


Op de website van het CBR onder "Vul je Gezondheidsverklaring in" kun je een toelichting vinden die je kan helpen bij het beantwoorden van de vragen op de Gezondheidsverklaring. De Gezondheidsverklaring kun je invullen via Mijn CBR en betalen via iDeal.